ДОСТАВЧИКЪТ носи отговорност само за закупените от него продукти.

ДОСТАВЧИКЪТ не носи отговорност при повреди, причинени от лош транспорт, неподходящо съхранение (в замърсени, влажни, неотоплени и др. помещения) и използване, неизправности в електрическата мрежа, удар, изпускане и природни бедствия или по други независещи от него причини.

Гаранцията отпада при: превишаване на работната честота на процесора, нарушаване на конфигурацията или схемите, при използване на некачествени консумативи, при нарушен външен вид, при загубване на гаранционната карта, при опит за отстраняване на повредата от неупълномощени от ДОСТАВЧИКА лица.

Гаранцията не се отнася до повреди причинени от други модули, използвани съвместно с доставената техника.

Гаранцията не се отнася до захранващи кабели и кабели за данни като USB, PS/2, RS-232. ДОСТАВЧИКЪТ не носи отговорност при използване на нелицензиран софтуер или повреди причинени от него.

Отстраняването на софтуерни проблеми не се поема от гаранцията за хардуера и се заплаща допълнително!

Когато не са оказани други забележки и системата е без гаранционен стикер:

  • За мишки, клавиатури, гаранционният срок е 3 месеца, тонколони, кутии и захранващи блокове гаранционният срок е 12 месеца.
  • Нови батерии за лаптоп са с гаранция 12 месеца, независимо от гаранционния срок на лаптоп. Батерия и захранващ адаптер на лаптоп втора употреба, таблет втора употреба, мобилен телефон втора употреба е с 1 месец гаранция, независимо от гаранционния срок на устройството.
  • При проблем с гаранционен твърд диск същия се подменя, но възстановяването на информацията не се поема гаранционно и се заплаща по цени на ТМТ ЕООД.
  • Срока на гаранцията за лазерни принтери втора употреба е 5000 отпечатани копия или месеците указани в гаранционната карта.

Гаранционният сервиз и диагностика се извършва само в сервиза на фирмата.

Техника за гаранционно обслужване се приема САМО В ОРИГИНАЛНА ОПАКОВКА И С ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ КАБЕЛИ И ДРАЙВЕРИ!!!

След изтичане на гаранцията, КЛИЕНТИТЕ ползват отстъпки при следгаранционен сервиз.